Soort preparaat:
Tweede Gang
Belangrijkste ingrediënten:
Ingredi?nten voor 4 personen:
800g goede kwaliteit gekookte kalfsfilet (in een stuk)
2 koppen groentebouillon
6 middelgrote uien
? glas droge witte wijn
1 eetlepel(s) bloem
4 eetlepel(s) olijfolie
zout. peper
Bereidingswijze:
Bind het vlees met bindgaren, zodat het vorm blijft houden tijdens het koken. Bestrooi
met bloem en laat het in een pan met de olijfolie en uien bruinen op een hoog vuur.
Voeg zout toe en beetje bij beetje de groentebouillon op een laag vuur. Laat het 2 uur
sudderen, roer af en toe.
Na het koken verwijdert u het bindgaren en snijd het geroosterde vlees in plakken.
Bereid ondertussen de saus. Meng de vleessappen met de uien. Voeg witte wijn en
bloem toe, laat het een paar minuten doorkoken. Voeg zout en peper naar smaak toe,
en serveer.